Torktumlare

Torktumlare

Har du inte plats eller tid att hängtorka din tvätt? Då är en torktumlare lösningen. Vi på Elon erbjuder ett brett utbud av olika torktumlare i Alingsås, i vår butik. Vi har flera välkända varumärken med olika funktionaliteter som fuktavkänning, sensorer, schemaläggning och skontrumma. Osäker på vilken typ och storlek som är rätt för dig? Kontakta oss så hjälper vi dig hitta en torktumlare som passar dina behov och förutsättningar. Hos Elon hittar du även ett lika brett utbud av tvättmaskiner.

Behöver du en liten eller stor torktumlare?

När du ska köpa en torktumlare är det viktigt att du mäter den plats du planerar att ha din torktumlare på. På så vis kan vi hjälper dig hitta en torktumlare med precis rätt dimensioner. Oavsett om du behöver en liten torktumlare eller stor torktumlare har vi lösningen för dig och dina behov. För dig med limiterad yta finns det kombinerad tvättmaskin och torktumlare, istället för att köpa en liten torktumlare och liten tvättmaskin har du endast en maskin som löser både tvätt och tork.

professionell torktumlare från Elon in Alingsås
köp litet & stor torktumlare från Elon i Alingsås

Välj rätt typ av torktumlare

Torktumlare delas vanligtvis in i tre huvudgrupper: kondenstumlare, frånluftstumlare och värmepumpstumlare. De erbjuder sina unika fördelar och passar för olika förutsättningar.

 • Kondenstumlare: Kräver ingen ventilation, kondenserar ånga till vatten som sen förs ut genom avloppet.
 • Frånluftstumlare: Fungerar ungefär som en kondenstumlare men är inte lika energieffektiv.
 • Värmepumpstumlare: Avfuktar luften och återanvänder värmen. Bättre för miljön och drar mindre energi.

Osäker på vilken typ av torktumlare som är bäst för dig? Ta gärna hjälp av oberoende tester eller kontakta Elon i Alingsås så hjälper vi dig.

Minska energiförbrukning och torktiden med några enkla knep

En torktumlare kan kräva mycket energi för att torka tvätten, men med några enkla knep kan du minska torktiden och därmed energiförbrukning.

 • Se till att din tvätt är ordentligt centrifugerad, minst 1200 varv.
 • Med elektronisk fuktavkänning kan den känna av när tvätten är torr och stoppar automatiskt torkningen.
 • Se till att filtret på torktumlaren är rengjort
 • Torka liknande material tillsammans för att effektivisera torktiden
 • Lägg i rätt mängd kläder i torktumlaren

Följ alltid tvätt- och torksymboler

Känsliga material som tex linne, ull, silke ska inte torktumlas då plagget riskerar att förstöras eller krympa. Se till att alltid följa de torksymboler som finns på dina plagg.

Rådgivning

Förutom estetiska val som färg och material är det viktigt att välja rätt typ och storlek på tvättmaskinen baserat på dina behov. Om du är osäker vilken Elon torktumlare som är rätt för dig, kontakta oss eller besök vår butik så hjälper vi dig.

Leverans & Installation

Hos Elon i Alingsås köper du inte enbart en tvättmaskin. Du får en praktisk helhetslösning där det enda du egentligen behöver göra är att trycka på “Köp” så sköter vi resten. Vi hjälper dig hitta rätt torktumlare för dina behov, levererar den till din dörr, installerar den och kan även forsla bort din gamla torktumlare om så önskas. 

Service & Reparation

Startar inte torktumlare, torkas inte kläderna helt eller låter den konstigt? Kontakta Elon i Alingsås. Vi skickar snabbt ut en professionell tekniker som åtgärdar problemet om möjligt och ger tips och råd om bästa lösningen baserat på dina behov. Är din torktumlare väldigt gammal kan det ibland vara bättre att köpa en ny.

Få rätt hjälp!

Funderar på att köpa en diskmaskin?
Slå en signal och boka tid med någon av våra experter på 0322-665590.

Benny Sandgren

Benny Sandgren

Butiks- & Köksförsäljning
Jesper Wallin

Jesper Wallin

Butiksförsäljning & Lager
Andreas Steen

Andreas Steen

Butikschef

  Kontakta oss

  FAQ

  Det tre vanligaste varianterna av torktumlare är kondenstumlare, värmepumpstumlare och frånluftstumlare. Kondenstumlare är den mest lättinstallerade modell.
  Värmepumpstumlare är det mest energieffektiva valet och bra för dig som använder torktumlaren ofta.
  Frånluftstumlare för snabb torkning utan fukt och fungerar med centrifugalkraft och varmluft.

  Det beror på vilket behov du har och vilka förutsättningar badrummet eller tvättstugan har. Det finns en mängd olika modeller och varumärken. Här har vi listat några saker som är bra att tänka på vid köp av torktumlare. Läs mer.

  Om du tvättar ofta eller har begränsat utrymme för att hängtorka tvätten är torktumlare en bra lösning. Och du får torra kläder på bara någon timme.

  Det beror på vilket behov du har och vilka förutsättningar badrummet eller tvättstugan har. Det finns en mängd olika modeller och varumärken som är anpassade efter olika behov. Om du har litet utrymme kan det vara smart att köpa en kombimaskin, med både tvätt- och torkfunktion. Här har vi listat några saker som är bra att tänka på vid köp av torktumlare. Läs mer.

  © 2023 Copyright Elon Alingsås | Design by GO MO Group