Värmepump

Köpa luft/luft värmepump i Alingsås

Är du ute efter att köpa en värmepump i Alingsås? Vi på Elon hjälper dig gärna att hitta rätt. En värmepump är hjärtat i husets värmesystem och det finns en rad olika typer av värmepumpar för olika behov:

  • bergvärmepump
  • luft/vatten- värmepump
  • luft/luft- värmepump

Hos Elon i Alingsås hittar du ett brett utbud av luft/luft- värmepumpar. De fungerar i princip som en AC (aircondition) och kan generera både varm- och kalluft. Luft/luft- värmepumpar minskar värmespill och kan sänka dina uppvärmningskostnader avsevärt. De förbättrar samtidigt din inomhusmiljö genom att aktivt rena och avfukta luften. Behöver du rådgivning inför ditt köp av värmepump är pris, funktion, storlek och material några delar som vi kan hjälpa dig med.

Värmepump – Priser

En vanlig faktor som kan avgöra valet av värmepump är pris. Värmepumpens prispris varierar kraftigt beroende på typ av värmepump och modell, nedan är ett prisintervall för vad du kan förvänta dig att betala för de olika värmepumparna:

  • bergvämepump – 100 000 – 200 000 kr
  • luft/vatten- värmepump – 80 000 – 130 000 kr
  • luft/luft- värmepump – 10 000 – 25 000 kr

En luft/luft- värmepump har ett relativt lågt pris på grund av att de sällan har ett SCOP-värde som kan mäta sig med en de andra värmepumparna. De används främst för mindre lägenheter/villor, men kan under optimala förhållanden även användas för större lokaler. För att uppnå optimal drift behöver en luftvärmepump placeras så centralt som möjligt och den fungerar bäst i öppna planlösningar där pumpen kan sprida luften så effektivt som möjligt. Är du intresserad av att köpa en värmepump hjälper vi dig gärna att hitta rätt pump baserat på dina behov och önskad prisklass.

Rådgivning

Förutom estetiska val som färg och material är det viktigt att välja rätt typ och storlek på din luftvärmepump baserat på dina behov. Om du är osäker vilken luft/luft värmepump som är rätt för dig, kontakta oss eller besök vår butik så hjälper vi dig.

Leverans & Installation

Genom att en köpa en värmepump i Alingsås hos Elon får du inte bara en effektiv lösning att kontrollera din inomhusmiljö. Du får en praktisk helhetslösning där det enda du egentligen behöver göra är att trycka på “Köp” så sköter vi resten. Vi hjälper dig hitta rätt bland våra luft/luft- värmepumpar baserat på dina behov, levererar den till din dörr, installerar den och kan även forsla bort din gamla värmepump om så önskas. Värmepumpar måste enligt lag installeras av ett kylcertifierat företag och installatör med personligt kylcertifikat, vilket vi självklart vi självklart har.

Service & Reparation

Skramlar fläkten eller värmer/kyler den inte enligt inställningarna? Kontakta Elon i Alingsås. Vi skickar snabbt ut en professionell tekniker som åtgärdar problemet om möjligt och ger tips och råd om bästa lösningen baserat på dina behov. Är din nuvarande värmepump väldigt gammal kan det ibland vara bättre att köpa en ny. Vi erbjuder även service av vitvaror, till exempel för våra produkter inom tvätt och tork, diskmaskin och kylskåp

Köp värmepump i Alingsås

Har du funderingar inför ditt köp av värmepump i Alingsås? Slå en signal och boka tid med någon av våra experter på 0322-665590.

Benny Sandgren

Benny Sandgren

Butiks- & Köksförsäljning
Jesper Wallin

Jesper Wallin

Butiksförsäljning & Lager
Andreas Steen

Andreas Steen

Butikschef

    Kontakta oss

    © 2023 Copyright Elon Alingsås | Design by GO MO Group