Ugn

Köpa ugn

Dags att köpa ny ugn? Kontakta Elon i Alingsås eller kom förbi vår butik idag. Vi erbjuder ett brett sortiment av olika ugnar: kompaktugnar, inbyggnadsugnar, varmluftsugnar, ångugnar, kombiugnar såväl som traditionella ugnar med under- och övervärme och mikrovågsugnar. Vilken passar dina behov bäst?

köp den bästa ugnen i Alingsås från Elon
de bästa ugnarna online från Elon i Alingsås

Vilken Elon ugn behöver du?

Fundera över vilka egenskaper du vill ugnen ska ha. Bakar eller lagar du mycket mat och fyller ugnen med flera maträtter samtidigt? En varmluftsugn fördelar värmen jämnt genom hela ugnen och allt tillagas i samma takt.

Har du ett mindre kök och vill spara på plats? Överväg en kombiugn med egenskaperna av både en traditionell ugn och en mikro, eller en kompaktugn som enbart är 45 centimeter höga i jämförelse med traditionella inbyggnadsugnar som är 60 centimeter.

En ångugn värmer maten med het vattenånga som ger ett saftigare resultat och varsammare uppvärmning. Strukturen i livsmedlen bibehålls och man bevarar vitaminer och mineraler i större utsträckning.

Det finns en ugn för alla typer av kök, behov och matlagningsvanor. Vilken är din?

Tips om du ska köpa ugn

Det finns många val när man ska köpa ugn, och vi hjälper dig att hitta rätt. Vi listar vanliga ugnar och dess fördelar och andra saker att tänka på. Besök Elon i Alingsås för tips för ditt specifika kök.

  • Inbyggnadsugn: Både modern och snygg. Den kan även vara till ergonomisk fördel eftersom den kan placeras högre upp.
  • Kompaktugn: Passar bra för dig om du har ett mindre kök och vill spara plats. En kompaktugn är lite mindre än vanliga ugnar och en mikrovågsfunktion tillkommer ofta precis som i en kombiugn.
  • Innermått: Något man ofta inte tänker på är att innermåttet kan skilja sig trots att det är samma yttermått. Lagar man ofta mat till flera personer kan det vara till hjälp att ha större plats.
  • Tillbehör: Fundera på vilken häll du vill ha, eller kanske redan har. Om du ska köpa båda vitvarorna kan du ofta köpa dom i ett paket som kan göra det enklare för dig. Om du redan har en häll kan du fundera på om du vill ha ugnen från samma varumärke, som kan ge dig ett enhetligt kök.

Om du renoverar köket kan du vara mer flexibel och välja vitvaror efter vad du vill ha och vad som passar köket bäst. Om du däremot ska köpa en ugn till ditt befintliga kök är du ofta vara mer begränsad med mått och placering. Vi hjälper dig oavsett varför du ska köpa ny ugn, och oavsett vilket kök du har.

Rådgivning

Förutom estetiska val som färg och material är det viktigt att välja rätt typ och storlek på din ugn baserat på dina behov. Köp en ugn i Alingsås från Elon, och om du är osäker på vilken Elon ugn som är rätt för dig, kontakta oss eller besök vår butik så hjälper vi dig.

Leverans & Installation

Genom att en köpa en ugn hos Elon i Alingsås får du inte bara en ny ugn. Du får en praktisk helhetslösning där det enda du egentligen behöver göra är att trycka på “Köp” så sköter vi resten. Vi hjälper dig hitta rätt Elon ugn för dina behov, levererar den till din dörr, installerar den och kan även forsla bort din gamla ugn om så önskas.

Service & Reparation

Värmer ugnen för lite eller för mycket, orsaker fläkten oljud eller regleras inte temperaturen ordentligt? Kontakta Elon i Alingsås. Vi skickar snabbt ut en professionell tekniker som åtgärdar problemet om möjligt och ger tips och råd om bästa lösningen baserat på dina behov. Är ugnen väldigt gammal kan det ibland vara bättre att köpa en ny.

Få rätt hjälp!

Funderar på att köpa en diskmaskin?
Slå en signal och boka tid med någon av våra experter på 0322-665590.

Benny Sandgren

Benny Sandgren

Butiks- & Köksförsäljning
Jesper Wallin

Jesper Wallin

Butiksförsäljning & Lager
Andreas Steen

Andreas Steen

Butikschef

    Kontakta oss

    © 2023 Copyright Elon Alingsås | Design by GO MO Group