Köksfläktar

Köp köksfläkt hos-Elon Alingsås

Är du ute efter att köpa en köksfläkt i Alingsås? Då har du kommit rätt! Hos Elon i Alingsås hittar du ett brett utbud av frihängande köksfläktar för köksöar, vägghängda köksfläktar såväl som underbyggd/skåpintegrerad fläkt. Köksfläktar tar hand om fett, fukt och matos och finns i flera olika utföranden beroende på vart den ska placeras och om du bor i en lägenhet eller villa. Kom och hälsa på oss i butiken för rådgivning, eller beställ direkt från vår webshop.

Köp frihängande köksfläktar i Alingsås

Om du valt ett kök där matlagning står i centrum – bokstavligt talat – så behöver du en frihängande köksfläkt ovanför köksön, alternativt en fläkt som är helt integrerad i taket. Båda har utsuget rakt upp. Ett tredje alternativ är en integrerad fläkt i hällen som drar luften nedåt genom ett galler till ett filter under köksbänken.

Köksfläktar i frihängande format kommer i ett flertal storlekar. Tänk på att storleken på fläkten bör vara lika stor eller helst större än spishällen för en trevligare inomhusmiljö och för att utnyttja funktionen till fullo. Å andra sidan finns det moderna fläktar med hög kapacitet som är mindre än spishällen, men en vanlig tumregel är att den bör bara lika stor eller större. Tänk efter vad din prioritering är ー; det funktionella eller det visuella.

De bästa vägghängda köksfläktarna | Elon Alingsås
gratis hängande köksfläktar från Elon in Alingsås

Lär dig mer om vägghängda köksfläktar

En vägghängd köksfläkt sitter inte ihop med något utan monteras istället på väggen vid frånluftskanalen. Det är en av de vanligaste typerna av köksfläktar och finns i en rad olika bredder och utföranden – allt för att du ska kunna matcha med häll såväl som köksstil. En vägghängd köksfläkt är lättinstallerad och blir ofta en central del i din köksinredning.

Vägghängda fläktar finns i flera olika utseenden inklusive bland annat vertikalfläktar, t-formade fläktar, cylinderformade fläktar och pyramidformade fläktar. Den t-formade fläkten är mer effektiv, medan en vertikal köksfläkt ger dig en större överblick över spisplattorna och ett luftigare intryck.

Vägghängda köksfläktar är absolut en snygg inredningsdetalj, men man bör också ha kapaciteten i åtanke. För en hög luftkvalité och för att köksfläkten ska fungera så bra som möjligt bör du räkna ut om kapaciteten är tillräcklig för storleken på rummet. Räkna ut volymen på rummet med längden x höjden x bredden och multiplicera volymen med 10 så får du kapaciteten i m³/t som krävs för en fläkt att fungera som bäst i ditt kök.

Behöver du hjälp att räkna ut kapaciteten eller att välja bland alla vägghängda köksfläktar? Tveka inte på att höra av dig så hjälper vi dig att hitta rätt.

Underbyggd/Skåpintegrerad köksfläkt

En traditionell underbyggd köksfläkt installeras i eller under ett köksskåp och finns i många olika utföranden. Vissa är fasta medan andra går att dra ut där belysning såväl som styrning och antal hastighetsinställningar kan skilja sig åt markant. Köksfläkten blir diskret och smälter in i resten av köket. Dessa är som vanligast i bostäder med mindre kök för att spara så mycket yta som möjligt.

Köp en köksfläkt från Elon i Alingsås

Utöver design och funktion bör du tänka på om du vill ha en köksfläkt med intern eller extern motor. Valet av motor avgör sugeffekt och ljudvolym, men du kan också vara bunden till en typ av motor beroende på installations smöjligheterna av en köksfläkt i ditt hem i Alingsås.

Vill du köpa en köksfläkt i Alingsås kan vi hjälpa dig med allt från vilka köksfläktar i frihängande format som passar ditt kök till rådgivning om kapacitet och motor. Ska du renovera hela köket hjälper vi dig gärna med allt som har med kök och förvaring att göra. Med ett stort utbud av fläktar i varierande storlekar och utföranden, vanliga utsugsfläktar såväl som kolfilterfläktar, kan du vara trygg med att hitta en köksfläkt som passar både dig och ditt kök. Kontakta Elon i Alingsås så hjälper våra köksplanerare dig att skapa ett kök perfekt anpassat efter dina behov, önskemål och förväntningar.

Få rätt hjälp!

Funderar på att köpa en diskmaskin?
Slå en signal och boka tid med någon av våra experter på 0322-665590.

Nils Lignell

Nils Lignell

Köksexpert
Mathilda Engdahl

Mathilda Engdahl

Köksexpert

    Kontakta oss

    © 2023 Copyright Elon Alingsås | Design by GO MO Group